PM's fishing adventures

PM's fishing adventures

2015. május 29., péntek

Joker - ami most nem lett nyerő . .

Újabb vasárnap, és mi ismét a vízparton találtuk magunkat.

A múlt héten Apa kollégája mondta, hogy nagyon szépen jöttek a halak itt, rakós távon és 60 méteren egyaránt. Ezért céloztuk meg a Jokert, bár amikor itt jártunk korábban túl sok babér nem termett nekem. A tóra nem érkeztünk túl korán, de azért minket is meglepett, hogy alig maradt üres hely. A büfé oldalát választottuk, és elkezdtünk pakolni. Apa gyorsan összerakta a feeder botokat, én a ládával és a rakóval ügyködtem.
Már a pakolás közben éreztem, hogy a szél egyre erősödik, ez pedig a rakósbotnak nehéz terep . .
Apa szorgalmasan dobált befelé, de bevált a jóslatom: olyan szél kerekedett, hogy nem csak a rakón volt esélytelen pecázni, de éppen nem vitte el a szél a feedereket. A nagy kapástalanságban az ember sűrűbben lesi a szomszédokat, de a pár óra szemlélődés alatt 2 szákolást láttunk.
Amikor aztán Apának a szél felborította a székét, aztán elkezdte gurítani a vödrét, döntöttünk: mára itt a vége a "pecának".
Ő is csak nézelődött aznap
Megbeszéltük, hogy még egy esélyt adunk a tónak, valamikor nyáron, de eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. De aztán lehet, hogy csak rosszkor voltunk kint a tavon.

Jó lett volna egyet rakózni, mivel jövő hét szombaton Szigetszentmiklóson rakózni kellene, a robogó Ráckevei Dunán . . aztán pedig vasárnap jön valami egészen más, de azt majd meglátjátok :)

2015.05.17.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése