PM's fishing adventures

PM's fishing adventures

2015. június 1., hétfő

Friss hírek az RDHSZ oldalán !

A Ráckevei Duna Horgász Szövetség oldalán a friss hírekben beszámolnak a szövetségi csapatbajnokságról . Név szerint engem is megemlítenek. Ez de szuper. Bemásolom a cikket is és a linket is. Juhééé !

2015. év RDHSZ Szövetségi Csapatbajnoka: a Molnár-sziget Horgászegyesület!


A Ráckevei Dunaág úgynevezett „Csepeli Csőhídi” horgászversenypályáján 2015. május 24.-én rendeztük meg a nagy múltra visszatekintő RDHSZ Szövetségi Csapatbajnokságot.
A versenypálya parti szakasza és a horgászstandok rendezett állapotban fogadták a versenyzőket – köszönet ezért az RDHSZ halászati őreinek, valamint a parti részt rendbetevő Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt vezetőinek és dolgozóinak.
A rangos versenyen sajnos a nehezedő életkörülményeknek köszönhetőn csak három egyesület a Csepel Horgászegyesület, a Molnár-sziget Horgászegyesület és a Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgászegyesülete képviseltette magát.
Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, a több napi esőzések után szép napos időben kezdődhetett meg a versengés. A halfogás nehezen indult a versenyzők a rakós botos és a gyűrűs, match botos technikát részesítették előnyben. A több halat ígérő gyűrűsbotos horgászatot a nyárfa virágzás és a víz szokatlanul nagy sodrása nehézkessé tette, pedig ha valaki több halat akart fogni annak elsősorban így kellet horgásznia. A versenyzők többsége pontosan, precízen csúzlival a 20-40 méteres távolságban lévő önsúlyos úszót nemegyszer telibe találva etette-csalogatta a halakat.
A női szektort Szabó Petró Henrietta a Molnár-sziget HE. versenyzője nyerte 6440g-os fogással mindössze 20dkg-al megelőzve a 2014. évi női egyéni Magyar Bajnok Rudnay Csillát. A legifjabbak (U14) között Dénes Milán szintén a Molnár-sziget HE. versenyzője végzett az élen 2810g-os fogásával, Milán nagyon ügyesen kergette a sneciket, biztosan szép jövő előtt áll a rendkívülien tehetséges kis horgász. Az ifjúságiak (U18) szektorában nagy küzdelmet vívott egymással a 2014-es VB résztvevő Cserna Antal a Csepel HE. versenyzője és  Magyar Balázs a Molnár-sziget HE. versenyzője, végül kevesebb, mint 20dkg-al, de Magyar Balázs bizonyult jobbnak. Az utánpótlás (U23) horgászoknál kimagaslóan eredményt ért el Széles Ádám a Csepel HE. versenyzője aki precíz match botos horgászattal 7310g-os fogással nyerte szektorát. A felnőtt versenyzők négy szektorban mérték össze tudásukat az A. szektort Serman László szövetségünk nagy öregje a Molnár-sziget HE. versenyzője nyerte 6040g-os fogással. A B. szektorban horgászott Schmidt Attila  szintén a Molnár-sziget HE. versenyzője aki a pályán a legtöbb halat 14410g-ot zsákmányolva nyert. A C. szektort Varga László a Csepel HE. versenyzője nyerte 4560g-os fogással, aki egyedülálló módon, szinte végig snecizve érte el ezt a kivalló eredményt. Végül a D. szektort Tremmel Balázs a Molnár-sziget HE. versenyzője nyerte mindössze 1dkg-al a csepeli Hipszki Róbert előtt.
Összesítve a 2015. évi Szövetségi Csapatverseny bajnoka mindössze 10 ponttal a Molnár-sziget Horgászegyesület, Zelei József csapatvezető büszkén vehette át az elsőnek járó trófeát Török Mátyástól a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség alelnökétől. A második helyen a Csepel Horgászegyesület végzett 16 ponttal és a harmadik a Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgászegyesülete lett 22 ponttal. A fogási eredmények kimagaslóan jók voltak a három csapat összesen több mint 125kg (!!!) halat zsákmányolt ez 24 főre lebontva több mint 5kg-os (!!!) átlag fogás. Természetesen a halak a kíméletes mérlegelés után éppen és egészségesen visszakerültek a vízbe. Az elért eredmények magukért beszélnek, bátran ki lehet jelenteni, hogy a Ráckevei Dunaág nagyon szép, sok és változatos halállománnyal rendelkezik.
A győzteseknek gratulálunk és bízunk benne, hogy a következő évben már több csapattal tudjuk megrendezni ezt a nagy hagyományokra visszatekintő csapatversenyt.


Molnár László
Versenysport Bizottság

forrás: http://www.rdhsz.hu/home/index.php/versenysport/versenybeszamolok-eredmenyek/2015/rdhsz-szovetsegi-csapatbajnoksag-2015-05-24

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése